Εξ αποστάσεως σπουδές | Online Πτυχία – Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά | Εξ αποστάσεως Σεμινάρια

ειδικη-αγωγη

Διδακτική Αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία

Πρωτότυπο μοριοδοτούμενο βιωματικό σεμινάριο αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα μάθησης, δεν έχουν μόνο δυσκολίες στην ελληνική γλώσσα, αλλά και στην αγγλική. Το CEARS παρέχει ένα πρωτοποριακό και πρακτικό σεμινάριο διδακτικής αγγλικών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες/δυσλεξία.

Η επιμόρφωση είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, με πλούσιο υλικό αξιολόγησης και αποτελεσματικής παρέμβασης για τους εκπαιδευτικούς της Αγγλικής γλώσσας. Ο επιμορφούμενος με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα αποκτήσει ένα μεγάλο εφόδιο και δυσεύρετο προσόν στο βιογραφικό του. Επιπλέον, θα αποκτήσει πιστοποίηση και μοριοδότηση σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης (ΙΕΚ,ΚΕΚ,ΙΝΕΔΙΒΙΜ,κ.λπ).

Η παρόν επιμόρφωση λύνει πολλά από τα προβλήματα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών στην αγγλική γλώσσα, αφού παρέχει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα της παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου που ταλανίζει τους μαθητές. Παρέχεται πλούσιο υλικό με φύλλα εργασίας, τεστ αξιολόγησης, έντυπα ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών και ακουστικό υλικό. Επίσης, παρουσιάζονται μελέτες περίπτωσης, στις οποίες θα κληθούν να παρέμβουν οι συμμετέχοντες με εργασίες και workshops. Αντιστοιχεί σε 400 ώρες συμβατικής παρακολούθησης και μελέτης.


Διδακτική της γλώσσας για παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Το CEARS διοργανώνει βιωματική  επιμόρφωση Διδακτικής της γλώσσας για παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς της γενικής και της ειδικής αγωγής. Η επιμόρφωση αυτή λύνει πολλά από τα προβλήματα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, αφού παρέχει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα της παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου που ταλανίζει τους μαθητές. Παρέχεται πλούσιο υλικό με φύλλα εργασίας, τεστ αξιολόγησης και έντυπα ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών. Επίσης, παρουσιάζονται μελέτες περίπτωσης, στις οποίες θα κληθούν να παρέμβουν οι συμμετέχοντες με εργασίες και workshops. Αντιστοιχεί σε 400 ώρες συμβατικής παρακολούθησης και μελέτης.

Στην επιμόρφωση μπορούν να συμμετέχουν:

  • Πτυχιούχοι

Α.Ε.Ι.

– Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– Απόφοιτοι καθηγητικών σχολών (Φιλοσοφικής, Φυσικομαθηματικής, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογίας, Ανθρωπιστικών Σπουδών, κ.α.).

– Απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, απόφοιτοι τμημάτων Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία καθώς και απόφοιτοι τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας.

Τ.Ε.Ι

– Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, κ. ά.

Ι.Ε.Κ.

– Ειδικής Προσχολικής Αγωγής και συναφών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής.

  • Φοιτητές

– ΑΕΙ (Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, Τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Φυσικομαθηματικών Τμημάτων, κ.α.)

– ΤΕΙ (Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, κ.α.)

– ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής και συναφών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής.


Ειδική Αγωγή και Νέες Τεχνολογίες

Το  σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Νέες Τεχνολογίες  διεξάγεται εξ αποστάσεως (online), στα ελληνικά  και αντιστοιχεί σε 400 ώρες συμβατικής διδασκαλίας και προσωπικής ενασχόλησης. Αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εφόσον έχουν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση όπως, σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης Ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ΕΕΠ) Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), εκπαιδευτές σε Δ.ΙΕΚ και Ι.ΙΕΚ Προσχολικής Αγωγής, φοιτητές Ειδικής Αγωγής, γονείς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.


Εκπαίδευση Συνοδών Παράλληλης Στήριξης

Η επιμόρφωση μοριοδοτείται, εκτός των άλλων, και στις προκηρύξεις

  • Απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ, σε ειδικότητες αντίστοιχης θεματικής με θέματα ειδικής αγωγής
  • Των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ

Επίσης, αξιολογείται ως σημαντικό προσόν κατά τη διαδικασία προσλήψεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στα Τμήματα Παράλληλης Στήριξης (Π/θμιας και Δ/βθμιας Εκπαίδευσης)

Σκοπός του προγράμματος είναι  η απόκτηση ενός ισχυρού θεωρητικού και τεχνολογικού background των συμμετεχόντων στις θεματικές ενότητες της συνεκπαίδευσης και παράλληλης στήριξης, της αποκωδικοποίησης της συμπεριφοράς των μαθητών που χρήζουν παράλληλης στήριξης, της ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων και αποτελεσματικής συνεργασίας με τους άλλους εμπλεκομένους Φορείς στην Ειδική Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και της επίγνωσης της κείμενης συναφούς, ώστε να μπορούν επιτυχώς να εφαρμόζουν τη διαδικασία εκτίμησης της λειτουργίας της συμπεριφοράς, να διερευνούν τη λειτουργία των προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών και να εφαρμόζουν λειτουργικά εμφανείς και κοινωνικά αποδεκτές παρεμβάσεις, να προλαμβάνουν και / ή να διαχειρίζονται τις κρίσεις άγχους και τις εκρήξεις συμπεριφοράς του μαθητή, αναπτύσσοντας παράλληλα τις κοινωνικές και επικοινωνιακές ικανότητές του.


Τεχνικές σχεδιασμού διαφοροποιημένης διδασκαλίας & προγραμμάτων σπουδών στην ειδική αγωγή

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται στις προκηρύξεις για ΔΣΕΚ, ΔΙΕΚ και αποτελεί σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην εκτίμηση προσόντων για διδασκαλία σε Ι.ΙΕΚ Προσχολικής Ειδικής Αγωγής και άλλες συναφείς δομές εκπαίδευσης (Δημόσιες και Ιδιωτικές) καθώς και την επαγγελματική εξέλιξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εμβάθυνση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την τεχνοτροπία σχεδιασμού και επιτυχούς υποστήριξης σχεδίων διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε ανομοιογενή μαθητικό πληθυσμό καθώς και η αποτελεσματική βοήθεια μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες μέσα από τον ορθολογική κατάρτιση συναφών προγραμμάτων σπουδών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διαβάστε επίσης