Εξ αποστάσεως σπουδές | Online Πτυχία – Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά | Εξ αποστάσεως Σεμινάρια

Blog

Μεταπτυχιακά για φιλόλογους

Εκπαιδευτική Ηγεσία, Διοίκηση & Αναδυόμενες Τεχνολογίες

Πανεπιστήμιο: Marconi University

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά ή Αγγλικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Το μεταπτυχιακό έχει σχεδιαστεί για όσους αναζητούν ρόλους ως ηγέτες στον τομέα της εκπαίδευσης, εκθέτοντας τους στην καινοτόμο έρευνα και την εμπειρία στην ηγεσία, διαχείριση και διοίκηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Διδασκόμενο από έμπειρους επαγγελματίες και ερευνητές του τομέα, το πρόγραμμα ενσωματώνει τη θεωρία και την πράξη που επιτρέπει στους αποφοίτους να αποκτήσουν ακαδημαϊκές και πρακτικές δεξιότητες στην προφορική επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, κριτική σκέψη και οικοδόμηση ομάδων.


Παιδαγωγικά (Laurea Magistrale in Pedagogia)

Πανεπιστήμιο: Marconi University

Γλώσσα διδασκαλίας: Ιταλικά

Διάρκεια: 2 έτη

Το μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά (Laurea Magistrale in Pedagogia) παρέχει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις στην παιδαγωγική επιστήμη και τις  τεχνικές σχεδιασμού, συντονισμού, διαχείρισης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών διαδρομών.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν ως  εκπαιδευτικοί σε διάφορες βαθμίδες ιδιωτικής ή δημόσιας εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας) και αποκτούν γνώσεις εξαιρετικά χρήσιμες για φορείς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, δικαστικών υποθέσεων ανηλίκων, υιοθεσίας και κοινωνικών υπηρεσιών σχετιζομένων με παιδιά, σχεδιασμού εκπαιδευτικών διαδικασιών, ελέγχου μαθησιακών διαδικασιών κτλ


Φιλολογία και Σύγχρονη Λογοτεχνία

Πανεπιστήμιο: Marconi University

Γλώσσα διδασκαλίας: Ιταλικά

Διάρκεια: 2 έτη

Το μεταπτυχιακό στη Φιλολογία και τη σύγχρονη Λογοτεχνία εστιάζει στη μελέτη των ιταλικών στις διαφορετικές διαρθρώσεις τους (λογοτεχνία, γλωσσολογία και κριτική) που σχετίζονται με τη σύγχρονη συγκριτική μελέτη των ιστορικών, φιλοσοφικών και πολιτισμικών θεωριών που εφαρμόζονται στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν να αναλάβουν ευθύνες σε δραστηριότητες που συνδέονται με την πολιτισμική και επιστημονική έρευνα σε φορείς και υπηρεσίες τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, σε κυβερνητικά και τοπικά ιδρύματα, σε τοπικά πολιτισμικά κέντρα και σε εκδοτικούς οίκους. Επίσης μπορούν να ασχοληθούν με τον τομέα της διδασκαλίας.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φιλολόγους και γλωσσολόγους καθώς τους εφοδιάζει με κριτική σκέψη, επάρκεια στους τομείς της ιταλικής λογοτεχνίας, γλωσσολογίας και ιταλικής φιλολογίας και αναπτύσσει τις ικανότητές τους για ανεξάρτητη έρευνα.


Δημόσια Διοίκηση στην Εκπαιδευτική Διοίκηση (DMPA)

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά

Διάρκεια: 1,5 έτος

Ο σκοπός του παρόντος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών είναι να προετοιμάσει και εξειδικεύσει στελέχη της εκπαίδευσης, τα οποία υπηρετούν ήδη ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί, διευθυντές, σχολικοί σύμβουλοι, υπεύθυνοι εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ή ως διοικητικά στελέχη εκπαιδευτικών υπηρεσιών και φορέων, προϊστάμενοι εκπαιδευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και δια βίου μάθησης, κλπ. ή όσους πρόκειται να απασχοληθούν στον εκπαιδευτικό τομέα σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών και διοικητικών δραστηριοτήτων, προσφέροντας γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στη διοίκηση των εκπαιδευτικών οργανισμών στο πλαίσιο της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εκπαιδευτική  Διοίκηση (MΕA) στοχεύει να αναπτύξει στους φοιτητές την ικανότητα έρευνας και ανάλυσης, σύνθεσης και δημιουργικότητας, τονίζοντας παράλληλα τη ζωτική σημασία της πληροφόρησης και της τεχνολογικής ανάπτυξης, και ευαισθητοποιώντας τους σε ηθικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και διεθνή προβλήματα που επηρεάζουν τη ζωή και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, οργανισμών και υπηρεσιών. Στοχεύει επίσης στην παροχή σπουδών υψηλής ποιότητας με αποδέκτες όσους φιλοδοξούν να γίνουν «ηγέτες» στον τομέα αυτό και προετοιμάζει τους φοιτητές/τριες να αναλάβουν διαρκώς αυξανόμενες και σύνθετες ευθύνες στον τομέα αυτό.


Εκπαιδευτική Ψυχολογία: Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Μάθηση (MSc)

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά

Διάρκεια: 1,5 έτος

Το Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στην Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας εστιάζεται στη μελέτη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικο-πολιτισμικών διαδικασιών που συνιστούν το υπόβαθρο της εκπαίδευσης και της δια βίου ανθρώπινης ανάπτυξης. Απευθύνεται στους εν ενεργεία ή εν δυνάμει εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση του φυσιολογικού κατά του αποκλίνοντος προτύπου ανάπτυξης και μάθησης.


Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

Πανεπιστήμιο: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά

Διάρκεια: 1,5 έτος

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη μεταπτυχιακή κατάρτιση και επιστημονική εξειδίκευση στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία με στόχο την απόκτηση περισσότερων επαγγελματικών εφοδίων και την ευρύτερη κατάρτιση ατόμων με ειδικά ενδιαφέροντα στο εν λόγω γνωστικό αντικείμενο. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους Φιλοσοφικών και Παιδαγωγικών Σχολών, καθώς και Τμημάτων Ιστορίας, Πολιτικής Επιστήμης, Κοινωνιολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Σπουδών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δημοσιογραφίας, Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, και άλλων παρεμφερών Σχολών και Τμημάτων. Προσφέρει ευκαιρία επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανέλιξης σε εκπαιδευτικούς, δημόσιους υπαλλήλους και άλλους επαγγελματίες αλλά και την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους για εξειδικευμένη κατάρτιση. Επιδίωξή του είναι μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του ιστορικού παρελθόντος, της σημασίας και της διάχυσής του στον σύγχρονο κόσμο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διαβάστε επίσης