Εξ αποστάσεως σπουδές | Online Πτυχία – Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά | Εξ αποστάσεως Σεμινάρια

Blog

Οι επιπτώσεις των Μετεωριτών στην επιστήμη και στην ιστορία

Ομιλία με θέμα «Οι επιπτώσεις των Μετεωριτών στην επιστήμη και στην ιστορία» με εισηγητή το δρα Παύλο Μεγαλοβασίλη, Γεωλόγο – Γεωχημικό, διοργανώνεται από τον Ωρίωνα την Τετάρτη 20/2.

Χώρος της συνάντησης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq

Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Περίληψη ομιλίας
Κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας, έχουμε εντυπωσιαστεί από την ύπαρξη των μετεωριτών και την σημασία τους. Όσο περνάει ο χρόνος, μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα για αυτά τα εξωγήινα αντικείμενα. Η επιστημονική μελέτη των μετεωριτών μας βοηθάει πολύ στην κατανόηση του ηλιακού συστήματος αλλά και στην επίλυση αινιγμάτων όπως η έλευση της ζωής στη γη, η μαζική εξαφάνιση ειδών, η φύση και σύσταση των αστεροειδών, ο καθορισμός των συνθηκών δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος και η αστρική σκόνη από αστέρες που έσβησαν πριν σχηματιστεί ο δικός μας Ήλιος, προσεγγίζουμε γεωχημικά, γεωπλανητικά και ιστορικά την διαρκή εμφάνιση τους καθ΄όλη τη γήινη ιστορία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διαβάστε επίσης