Εξ αποστάσεως σπουδές | Online Πτυχία – Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά | Εξ αποστάσεως Σεμινάρια

Blog

ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ (DIGITAL SKILLS) ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ (ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ) MANAGERS

Η αγορά εργασίας δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτή που ήταν πριν από 20, 10 ή ακόμα και 5 χρόνια. Οι απαιτήσεις που έχουν οι υπεύθυνοι για την στελέχωση των μεγάλων ειδικά εταιριών έχουν διαφοροποιηθεί σε σημαντικό βαθμό και το μεγαλύτερο βάρος, μαζί με τους υψηλότερους μισθούς, δίνεται στο digital κομμάτι που αφορά από την οργάνωση της παραγωγής, των προμηθειών, της διανομής, της λειτουργίας μέχρι και την προβολή και την διαφήμιση της εταιρίας.

Η ψηφιοποίηση πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε περιβάλλον εργασίας και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, για αυτό τον λόγο το καλύτερο που μπορεί να κοιτάξει κανείς είναι να αποκτήσει εκείνες τις τεχνικές ικανότητες, όπως λόγου χάρη ψηφιακές (digital) δεξιότητες και γνώση data analysis που θα τον καταστήσουν πολύτιμο και αναπόσπαστο στέλεχος της εταιρίας.

Μέσα από παρατήρηση ενός σημαντικού δείγματος αγγελιών για νέες θέσεις εργασίας, καταλήξαμε στις ικανότητες που είναι πιο περιζήτητες και αποτελούν διαβατήριο για μια καλύτερη θέση εργασίας

Digital Marketing – Social Marketing

Οι ομάδες Μάρκετινγκ μέσα από την συλλογή δεδομένων από διάφορα ψηφιακά κανάλια, μπορούν να σχεδιάσουν και να αξιολογήσουν τις καμπάνιες προβολής των εταιριών και να προτείνουν λύσεις και βελτιώσεις. Αυτές οι βελτιώσεις προκύπτουν μέσα από την ικανότητα των εργαζομένων να χρησιμοποιούν τα σωστά keywords, να προτείνουν το σωστό μείγμα social media marketing και να χρησιμοποιήσουν ακόμα και το ένστικτό τους σε συνδυασμό με την εμπειρία τους. Η γνώση πάνω στην βελτιστοποίηση μηχανής αναζήτησης (SEO), στην προώθηση μέσω των social media είναι πρωταρχικής σημασίας. Η καλή γνώση του digital marketing θα βοηθήσει και στην σωστή συγγραφή περιεχομένου, τις ψηφιακές πωλήσεις και το ευρύτερο marketing.

Data analytics

Ο αριθμός των δεδομένων (data) που συλλέγεται από τις ψηφιακές πηγές είναι άπειρος. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι η γνώση για το ποια είναι τα χρήσιμα για επεξεργασία και πως μπορεί κανείς να επωφεληθεί από την συλλογή τους. Τα data analytics μπορούν να χρησιμεύσουν από τον οικονομικό σχεδιασμό, την διαχείριση οικονομικού κινδύνου, το digital marketing ακόμα και την πρόοδο των επιστημών υγείας και της επιστήμης γενικότερα. Τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί από εταιρίες πληροφορικής είναι αρκετά και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Προφανώς και η καλή γνώση αυτών των εργαλείων αποτελεί εξαιρετικό πλεονέκτημα.

Προγραμματισμός (Coding)

Πολλοί πιστεύουν ότι η γνώση προγραμματισμού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των μηχανικών Η/Υ. Στην σημερινή πραγματικότητα αυτή η γνώση έχει εξαπλωθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα αρμοδιοτήτων εντός της κάθε επιχείρησης. Είναι απαραίτητο στοιχείο για την λειτουργία και την επέκταση του digital marketing, της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, της συμβατότητας και πολλών άλλων δραστηριοτήτων που είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν στο μέλλον. Η εκμάθηση του coding είναι μια σχετικά εύκολη και σύντομη διαδικασία όπως και η εκμάθηση των σημαντικότερων γλωσσών προγραμματισμού που έχουν αναπτυχθεί.

Cloud

Ο τομέας αυτός είχε γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά από την έναρξη της πανδημίας και μετά έχει εκτοξευθεί. Όσες εταιρίες δεν έχουν προχωρήσει στην μετάβαση από την παραδοσιακή υποδομή στο cloud θα αναγκαστούν να το κάνουν το επόμενο διάστημα. Είναι μια διαδικασία που διευκολύνει την απομακρυσμένη εργασία και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων. Όλες οι μεγάλες εταιρίες πληροφορικής έχουν αναπτύξει προγράμματα που επιτελούν την συγκεκριμένη δραστηριότητα και η γνώση αυτών των προγραμμάτων πλέον θεωρείται δεδομένη.

Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence AI)

Η γνώση για το πώς να αξιοποιήσεις την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και της μηχανικής μάθησης (ML) μπορεί να σε βοηθήσει να παρέχεις καινοτόμα προϊόντα και να απαντήσεις ακριβώς στις απαιτήσεις των υποψήφιων πελατών σου. Σίγουρα το να κατανοήσεις την τεχνητή νοημοσύνη και να την εξελίξεις απαιτεί ένα πολύ υψηλό γνωστικό υπόβαθρο, αυτό όμως δεν σου απαγορεύει να την χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου και για να επιτελέσει τα task που σε ενδιαφέρουν με πολύ λιγότερη προσπάθεια. Ακόμα και η γνώση εισαγωγής δεδομένων στο σύστημα είναι δυσεύρετη και πολύτιμη για κάθε εταιρία.

*πηγή career blog Randstad Singapore

[su_posts id=”11437, 11419, 11374, 11261″ taxonomy=”post_tag” tax_operator=”0″ order=”desc” post_status=”any”]

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διαβάστε επίσης