Μουσική Αγωγή Βρεφών και Νηπίων


Η μοριοδοτούμενη επιμόρφωση «Μουσική Αγωγή Βρεφών και Νηπίων» υλοποιείται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και είναι διάρκειας 180 ωρών (4 μηνών).

Εγγραφές έως 16 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη:20 Σεπτεμβρίου 2021

Διάρκεια: 180 ώρες / 4 μήνες

Τιμή: 200€

Υλοποίηση: Eξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση

Πιστοποιητικό: Χορηγείται από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, απόφοιτους και φοιτητές / σπουδαστές πανεπιστημιακών μουσικών τμημάτων, ωδείων και μουσικών σχολών, απόφοιτους και φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων. Τμημάτων βρεφονηπιοκομίας και άλλων σχολών αγωγής και εκπαίδευσης. Εργαζόμενους σε ωδεία, μουσικές σχολές και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους και γενικότερα σε εκπαιδευτικούς ή μουσικούς που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τη μουσική εκπαίδευση βρεφών και νηπίων. Επίσης σε άτομα που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν θεωρητικά και να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες στον κλάδο της βρεφικής και προσχολικής μουσικής εκπαίδευσης. Όπως επίσης απευθύνετε σε γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή θεωρητικής κατάρτισης και η εξειδίκευση των συμμετεχόντων στον κλάδο της βρεφικής και προσχολικής μουσικής απασχόλησης και αγωγής, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τον άρτιο σχεδιασμό μουσικών δράσεων και την αποτελεσματική χρήση και διδασκαλία της μουσικής με βρέφη και νήπια. Επιπλέον, μέσα από την εκπαίδευση σε καλές πρακτικές και πρότυπες προσεγγίσεις στη μουσική απασχόληση κι εκπαίδευση βρεφών και νηπίων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των μουσικών και παιδαγωγικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, καθώς και στην επαφή τους με αναπτυξιακά κατάλληλο ρεπερτόριο και μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.

 • «Βασικά χαρακτηριστικά της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας»
 • «Ο ρόλος της μουσικής στην καθημερινή φροντίδα, απασχόληση, ψυχαγωγία και ανάπτυξη βρεφών και νηπίων»
 • «Βασικές θεωρητικές αρχές και ερευνητικά ευρήματα για τη μουσική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων»
 • «Προσεγγίσεις και μέθοδοι στη μουσική διδασκαλία βρεφών και νηπίων: Θεωρία και εφαρμογές»
 • «Μουσική καθοδήγηση και διδασκαλία βρεφών και νηπίων: Μεθοδολογία διδασκαλίας και καλές πρακτικές»
 • «Σχεδιάζοντας πρότυπες μουσικές δραστηριότητες για τη μουσική διδασκαλία βρεφών και νηπίων»
 • «Ο ρόλος του γονέα στη μουσική ανάπτυξη και αγωγή βρεφών και νηπίων»
 • «Εκμάθηση οργάνου κατά τη νηπιακή ηλικία: η μέθοδος Suzuki»

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω μεθόδων εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-Learning) κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, όπου δεν απαιτείται η ταυτόχρονη συμμετοχή εκπαιδευτή – εκπαιδευόμενου. Ωστόσο θα διενεργηθούν και δύο μαθήματα (6 ώρες) με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεδιάσκεψη). Η διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού και η συνεργασία εκπαιδευτή – εκπαιδευόμενου διενεργείται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με χρήση απλού φυλλομετρητή (Chrome, Firefox, InternetExplorerκλπ).

Η εισηγήτρια του προγράμματος είναι μέλος του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση:

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Λήδα Στάμου Καθηγήτρια – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Συνεργάτιδα και Εκπαιδεύτρια Προγράμματος: Ραφαέλα Τρούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ – Μουσικός / Μουσικοπαιδαγωγός

Ο εκπαιδευόμενος για την απόκτηση του πιστοποιητικού, υποβάλλεται σε αξιολόγηση με εργασία στο τέλος του προγράμματος. Μετά την επιτυχή αξιολόγηση παρέχεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό, διαφορετικά λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Προαπαιτούμενες γνώσεις – προσόντα- εφόδια :

α) Βασικό επίπεδο μουσικών γνώσεων/ικανοτήτων (βασικές γνώσεις θεωρίας μουσικής και ικανότητα για σωστό τονικά τραγούδι)

β) Ικανοποιητική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας: το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος θα διατίθεται στην ελληνική γλώσσα, ωστόσο κάποια από τα άρθρα που θα συνοδεύουν τις διδακτικές σημειώσεις δύναται να είναι στην αγγλική γλώσσα.

γ) Πρόσβαση στο διαδίκτυο και βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ (χρήση απλού φυλλομετρητή π.χ Chrome, Firefox, Internet Explorer).

 • Συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση εγγραφής
 • Εξοφλήστε το ποσό των 200€
 • Σκανάρετε και αποστείλετε στο seminars@cears.edu.gr
  • απόδειξη πληρωμής
  • πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ ή απολυτήριο λυκείου ή βεβαίωση σπουδών για τους φοιτητές
  • ταυτότητα

Το πρόγραμμα παρέχεται αυτή τη στιγμή και για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, με ιδιαίτερα μεγάλη έκπτωση και είναι, με διαφορά, το οικονομικότερο ετήσιο πρόγραμμα που προσφέρεται αυτή τη στιγμή στη χώρα. Για το λόγο αυτό δεν παρέχονται περεταίρω εκπτώσεις.


Μέσω Τραπέζης

Με Πιστωτική