Εξ αποστάσεως σπουδές | Online Πτυχία – Μεταπτυχιακά – Διδακτορικά | Εξ αποστάσεως Σεμινάρια

Blog

Μεταπτυχιακά για οικονομολόγους

Aνθρώπινοι πόροι και εργασιακές σχέσεις

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα: Ιταλικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Οι σύγχρονες προκλήσεις έχουν αναγάγει την Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους στην βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και εν τέλει επιτυχία μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι προοπτικές των μάνατζερ αποφοίτων βελτιώνονται διαρκώς και η κατοχή ενός τέτοιου τίτλου δίνει απόλυτο πλεονέκτημα στους διεκδικητές κομβικών θέσεων εργασίας.

Το μεταπτυχιακό στη διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν καριέρα ως μάνατζερ σε πολυεθνικό επίπεδο. Επίσης προτείνεται ιδιαιτέρως σε δικηγόρους με εμπειρία στο εργατικό δίκαιο και σε ειδικούς στην εργατική ασφάλιση.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες και τα στάνταρ που θέτουν για αυτές τις θέσεις μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες όπως: Ferrari SpA- Maranello(MO), Centro Ricerche FIAT-Orbossano (TO), GE OIL & Gas-Nuovo Pignone-Firenze Piaggio & C, SpA-Pontedera(PI), IBM Italia κ.α.

Executive MBA

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα: Αγγλικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Το Executive MBA επικεντρώνεται στα ουσιώδη του διοικητικού management. Βασικά του χαρακτηριστικά είναι η συνεχής ενημέρωση των διδακτικών μεθοδολογιών, η ανάλυση ατομικών και διεθνών επαγγελματικών μοντέλων και ο παγκόσμιος προσανατολισμός του. Τέλος αναλύονται αρχές και τεχνικές των λειτουργιών των επιχειρήσεων όπως management, οργάνωση, οικονομικά, παραγωγή, στρατηγική και marketing.

Global Marketing και Επιχειρησιακές Σχέσεις

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα: Αγγλικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Ένας τομέας όπου έχει ασκήσει έντονες επιρροές το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης είναι αυτός των διεθνών αγορών. Αν προσθέσουμε και τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών που έχουν διευκολύνει τις διεθνείς συναλλαγές, γίνεται κατανοητό ότι απαιτούνται στελέχη που μπορούν να χειρίζονται τα απαραίτητα εργαλεία και τις μεθόδους σε ένα δυναμικό και παγκόσμιο περιβάλλον όπως αυτό των διεθνών αγορών. Αυτή ακριβώς είναι και η χρησιμότητα του συγκεκριμένου τμήματος.


International MBA

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα: Αγγλικά ή Ελληνικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Το μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων International MBA έχει σχεδιασθεί για άτομα που επιδιώκουν υψηλούς στόχους και επιθυμούν να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Παρέχει τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να διοικήσουν ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών και δραστηριοτήτων της επιχείρησης όπως τα χρηματοοικονομικά, το ανθρώπινο δυναμικό, τις εργασιακές σχέσεις, το μάρκετινγκ, το ρίσκο, τις πωλήσεις και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης, είναι κατάλληλο για όσους επιθυμούν να αναλάβουν ευθύνες γενικής διεύθυνσης ή να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα αναπτύσσει ένα συνδυασμό ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικών δεξιοτήτων που έχουν σαν αποτέλεσμα να προσδώσουν στα στελέχη τις ικανότητες να διακριθούν στο υψηλότατο επίπεδο διοίκησης και τη στρατηγική λήψη αποφάσεων


Δημόσια Διοίκηση

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα: Αγγλικά ή Ιταλικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Ο κλάδος της Δημόσιας Διοίκησης είναι αρκετά πολύπλοκος και απαιτεί τη συνδρομή επαγγελματιών οι οποίοι έχουν την ικανότητα να διοικούν, να οργανώνουν στρατηγικές, να επικοινωνούν με ευκολία και να κατανοούν τις λειτουργίες της διακυβέρνησης. Αυτά ακριβώς προσφέρει και το master στην Δημόσια Διοίκηση, και επιπλέον παρέχει στους συμμετέχοντες μια γενικότερη σκοπιά της απαιτητικής επιστήμης της διοίκησης.


Διαχείριση Κινδύνου

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα: Αγγλικά ή Ιταλικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Το μεταπτυχιακό τμήμα προσφέρει μια άριστη εξάσκηση στην εσωτερική διαχείριση και διοίκηση τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Οι φοιτητές θα μάθουν να χρησιμοποιούν και να αναλύουν το λογιστικό σύστημα σαν λειτουργία της οικονομικής οργάνωσης του οργανισμού.


Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα: Αγγλικά ή Ιταλικά

Διάρκεια: 1 έτος (ημερολογιακό)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εμπνέονται από το να διευθύνουν το προσωπικό τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων οργανώσεων. Οι φοιτητές θα αφομοιώσουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειρίζονται το ανθρώπινο κεφάλαιο ώστε να επιτύχουν τους στόχους που θέτει η αγορά και θα μάθουν να επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά για να δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικούς εργαζόμενους.


Οικονομικές Επιστήμες

Πανεπιστήμιο: Μarconi University

Γλώσσα:  Ιταλικά

Διάρκεια: 2 έτη

Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού στα οικονομικά αποκτούν μια εις βάθος γνώση οικονομικών θεμάτων , ικανότητα στην ανάλυση συστημάτων και χρήση της οικονομικής λογικής στην αντιμετώπιση προβλημάτων των επιχειρήσεων καθώς και εθνικών και υπερεθνικών οργανισμών.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές ώστε να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μέσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, για την οποία απαιτείτε άριστη γνώση των μεθοδολογιών στον επιχειρηματικό ,οικονομικό, νομικό, μαθηματικό και στατιστικό τομέα.


Δημόσια Διοίκηση στη Γενική Διοίκηση (DMPA)

Πανεπιστήμιο: Νεάπολις Πάφου

Γλώσσα:  Ελληνικά

Διάρκεια: 1,5 έτος

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Γενική Διοίκηση στοχεύει στην παροχή σπουδών υψηλής ποιότητας με αποδέκτες όσους φιλοδοξούν να γίνουν ηγέτες στον τομέα αυτό.

Το Πρόγραμμα Σπουδών καθοδηγεί τους φοιτητές στην εμπειρική προσέγγιση της Γενικής Διοίκησης, έτσι ώστε η νέα γνώση και εξειδίκευση που αποκτάται να αναμιγνύεται με τις εμπειρίες των συμμετεχόντων μέσα από τη μελέτη πραγματικών προβλημάτων της καθημερινότητας και ειδικότερα των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας. Η προσέγγιση αυτή καθίσταται δυνατή δεδομένου ότι θεματολογία του συγκεκριμένου Προγράμματος σχεδιάστηκε με τρόπο που να διερευνά τα βασικά στοιχεία της δημόσιας πολιτικής, στα πολλαπλά αυτά πεδία και να προετοιμάζει τους φοιτητές να αναλάβουν διαρκώς αυξανόμενες σύνθετες ευθύνες στον τομέα αυτόν.

Συνεπώς, οι φοιτητές διευρύνουν και ταυτόχρονα εμβαθύνουν σε θέματα διαχείρισης και σε διαδικασίες πολιτικής σε μια πορεία ευρετικής μάθησης. Συνακόλουθα, οι φοιτητές αποκτούν την απαιτούμενη γνώση και την απαραίτητη εξειδίκευση για την αποτελεσματική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων του δημόσιου τομέα και για την κατανόηση των μεγάλων πολιτικών ζητημάτων από τα οποία πηγάζει η εφαρμοζόμενη πολιτική και καθορίζονται οι επιμέρους στόχοι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διαβάστε επίσης